HET LAATSTE NIEUWS

Verslag:

Het feestterrein achter de voormalige school aan de Voorsterweg te Oeken werd door vrijwilligers en oranjecommissieleden mooi versierd voor het grote jaarlijkse Oranjefeest (dit voor de 102e keer). Het terrein was voor dit weekend omgetoverd tot een vrolijke ontmoetingsplek voor bewoners uit Oeken, Broek en Voorstonden en alle vrienden, familie en bekenden die een binding hebben of hadden met Oeken.

Helaas werd de jaarlijkse fietstocht enigszins beïnvloed door de regen. Het mocht de pret niet drukken, want Jan Braakman had een verrassende tocht in elkaar gezet onder het motto “ken jij Oeken”.

De avond werd verder gevuld met de muziek van toetsenist Eduard.

Zaterdag ’s morgens werd de feestdag geopend met het Wilhelmus en het oplaten van de mooie oranje ballonnen. De koningsparen van 2015 werden op de versierde kar gezet en voortgetrokken door de al oude, bekende Oekense trekker. Onder muzikale begeleiding van de muziekvereniging DES uit Hall en leden van de fanfare La Fraternite uit Rhienderen werd de optocht in gang gezet gevolgd door mooie creatieve wagens, wandelaars en fietsers. Prijs voor de mooiste wagen voor de jeugd ging naar de HOG (het Oekens Geweld) kinderen. De volwassenen groep had zich multi-culti internationaal gekleed:  o.a. een Spaanse dame, een Chinese, een Schots en een bakker liepen met allerlei lekkernij rond.

’s Middags kon het vogelschieten en de overige spelletjes en activiteiten beginnen. Jong en oud deden mee. Uiteindelijk na 9 rondes en pas om 18.00 uur kon de schutterskoning bekend gemaakt worden, de heer Harm Jan Hagenus!

Na de prijsuitreiking hadden de commissieleden even de tijd om bij te komen en zich voor te bereiden op de zaterdagavond met Super Sundays. Een geweldig band met veel variatie in eigentijdse en bekende muziek. Veel publiek was er dan ook komen opdagen.

En zondag….. even wennen om direct te gaan sporten. Nino en Jelmar Schoonman hadden met wereldballen een circuit opgesteld. Hoe is het mogelijk om met een team van 4 personen  een grote bal over een luchtkussen te laten rollen, terwijl de stopwatch de tijd opneemt. En niet 1 spel hadden deze jongens verzonnen, nee zelfs 4 x. Met ballenzwembadjes, slalommen, etc.  Winnaars bij de volwassenen “vierkante sluitspieren”en jeugd de “Dikkies”.

Een geweldig weekend. Bedankt aanwezigen, vrijwilligers en fans. Tot volgend jaar!

Uitslagen:

Vogelschieten Grote vogel:

Koning: Harm Jan Hagenus!

Koningin (gekozen): Mevr. Hagenus

Staart (geloot): Geert Klein Heerenbrink

Kop: Udo Hagenus

Linker vleugel: Bertus Elijzen

Rechter vleugel (geloot): Gerrit Kempers

 

Vogelschieten  Middenvogel:

Koning:  Thijmen van Reen

Koningin (gekozen): Indy Klein Heerenbrink

Staart (geloot): Jolijn Wassink

Kop: Toon van den Beld

Linker vleugel (geloot): Fred Hagens

Rechter vleugel: Dari van der Heijden

 

Vogelschieten Jeugd vogel:

Koning: Felix Donders

Koningin (gekozen): Mirthe van Reen

Staart: Tije Bakker

Kop: Tije Bakker, geloot Suzanne Arendsen

Linker vleugel: Tije Bakker, geloot Aiden van Maastricht

Rechter vleugel:  Mirthe van Reen

 

Vogelgooien:

Romp: Ina Hillebrand

Staart: Paula Elijzen

Kop: Paula Elijzen

L vleugel: Linda Lebbink

R vleugel: Diana van den Beld

 

Kegelen volwassenen: Robert Middendorp

Kegelen kinderen: Thijmen van Reen

Luchtbuks: Frits Bleumink

Vlaggenwedstrijd: Gijs van Dusschoten

 

Optocht kinderen: GRENZENLOOS met Nikky, Gijs, Sem, Dione, Lynn, Sofie, Lotte, Indy, Suzan, Wessel, Niels, Lieve en Kyra

Optocht volwassenen: DAK van Europa

 

Fietstocht kinderen : Thijmen, Lucas en Duuk
Fietstocht volwassenen: Erik de Vries en Mary Peters

Wereldbalspel kinderen: Dikkies

Wereldbalspelen volwassenen: Vierkante Kringspieren